Upravljanje konfliktima kroz PCM

Da li vam se dogodilo da sa nekim ljudima lako i jednostavno razmenjujete informacije i razgovor „klizi“, dok sa drugima koliko god da se trudite ne uspevate?

Na treningu „Upravljanje Konfliktima“ saznaćete kako da prepoznate kod sebe i svojih sagovornika, klijenata koji tip ličnosti je dominantan, kojim jezikom govore, kako da ih motivišete. Takođe ćete saznati i na koji način da sprečite konfliktne situacije i unapredite konstruktivnu komunikaciju.

Samu metodologiju koriste najveće svetske kompanije zarad unapređenja veština upravljanja timovima, povećanja inovativnih rešenja bez kojih danas nije moguće opstati na tržištu i kako da pomognemo sebi u kriznim situacijama koje su danas više nego prisutne u svim segmentima našeg života.

Mirjana Kovač - PCM trener

Na koji način će vam pomoći PCM metodologija?

PCM (Process Communication Model) je inovativni model i napredan koučing alat koji vam pruža uvide u dubinsku strukturu ličnosti, psihološke potrebe i jezik komunikacije kod vas i vaših sagovornika.

Kroz znanja i veštine dobijene na treningu, saznaćete kako da prepoznate ulazak u stres i predupredite konflikt pre nego što eskalira.

Kako?

Prema PCM metodologiji, u svakom od nas postoji 6 različitih tipova ličnosti. Kroz trening, upoznaćete ove tipove, njihove psihološke potrebe i jezik komunikacije. Saznaćete koji od ovih šest tipova dominira kod vas.

Psihološke potrebe svakog od nas, baš kao i fiziološke, zahtevaju da budu zadovoljene. Kada one nisu zadovoljene na pozitivan način, osoba ulazi u stres i tada nastaje konflikt u komunikaciji.

Sigurna sam da ste doživeli situaciju da sa nekim uspostavite kontakt na lak i jednostavan način kao da se dobro poznajete, dok sa nekim to nikako ne uspeva i ulazite u stres.

Koliko vremena i energije utrošite na rešavanje nesporazuma? Danima osećate iscrpljenost, a ne znate kako da rešite datu situaciju?

Kroz ovaj trening, savladaćete veštinu prepoznavanja svojih psiholoških potreba i naučiti kako da vodite razgovor na konstruktivan način.

Šta ćete dobiti na treningu?

Konflikt

Šta najčešće uzrokuje konflikt?

Konflikt možemo slikovito uporediti sa ledenim bregom – mali vidljivi deo brega predstavlja naše ponašanje, dok je većinski deo, onaj koji uzrokuje to ponašanje, oku nevidljiv, a čine ga naši strahovi, emocije, želje, očekivanja.

Najčešći uzroci konflikta su:

Gde se sve koristi PCM metodologija?

PCM metodologiju koriste milioni ljudi širom sveta, vodeće svetske kompanije (BMW, Pixar, Loreal, NETFLIX, NASA u obuci astronauta) i mnoge druge. Takođe, koriste je i predavači, menadžeri, političari, umetnici.

Primena PCM metodologije je veoma široka i značajna gde god ima potrebe za komunikacijom.

Garancija kvaliteta

PCM je nosilac “Eric Berne Memorial Scientific Award”, koju dodeljuje Internacionalno udruženje za transakcionu analizu, a čiji je osnivač – Erik Bern, tvorac transakcione analize.

PCM model je akreditovan program od strane ICF-a (Međunarodne koučing organizacije), globalnog tela za kontrolu kvaliteta samog programa.

Vaš trener, Mirjana Kovač, članica je ICF zajednice na lokalnom i na globalnom nivou i sertifikovani PCM trener.

O meni - Mirjana Kovač

Kolika je investicija?

Istraživanja su pokazala da 20% od ukupnog vremena na poslu provedemo rešavajući konflikte, nesporazume, loše delegirane poslove, nerazumevanja i slično. Izračunajte koliko novca, energije i vremena na godišnjem nivou je izgubljeno u takvim situacijama?

Ovaj trening vas obučava da upravljate konfliktima i uspešno vladate komunikacijom, te time provereno štedi vaše vreme, novac, energiju, zdravlje.

Ukupna vrednost treninga i jednočasovne konsultacije je 350 evra sa mogućnošću plaćanja u dve mesečne rate po 175 evra! Ukoliko ima više polaznika iz iste organizacije ostvarujete 10% popusta.

Želite da kao kompanija unapredite komunikaciju unutar svog kolektiva? Pošaljite mi email i zakažite poseban termin za trening kom će prisustvovati samo vaši zaposleni! ✉️
Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje koje imate ne mogu. Investirajte pametno!

S ljubavlju i poštovanjem, Mirjana Kovač