Trening je kreiran radi unapređenja veština upravljanja konfliktima organizacija i pojedinaca, u timu kao i u privatnom životu.

Na koji način će vam pomoći PCM metodologija?

PCM (Process Communication Model) je inovativni model i napredan koučing alat koji vam pruža uvide u dubinsku strukturu ličnosti, psihološke potrebe i jezik komunikacije kod vas i vaših sagovornika.

Kroz znanja i veštine dobijene na treningu, saznaćete kako da prepoznate ulazak u stres i predupredite konflikt pre nego što eskalira.

Kako?

Prema PCM metodologiji, u svakom od nas postoji 6 različitih tipova ličnosti. Kroz trening, upoznaćete ove tipove, njihove psihološke potrebe i jezik komunikacije. Saznaćete koji od ovih šest tipova dominira kod vas.

Psihološke potrebe svakog od nas, baš kao i fiziološke, zahtevaju da budu zadovoljene. Kada one nisu zadovoljene na pozitivan način, osoba ulazi u stres i tada nastaje konflikt u komunikaciji.

Sigurna sam da ste doživeli situaciju da sa nekim uspostavite kontakt na lak i jednostavan način kao da se dobro poznajete, dok sa nekim to nikako ne uspeva i ulazite u stres.

Koliko vremena i energije utrošite na rešavanje nesporazuma? Danima osećate iscrpljenost, a ne znate kako da rešite datu situaciju?

Kroz ovaj trening, savladaćete veštinu prepoznavanja svojih psiholoških potreba i naučiti kako da vodite razgovor na konstruktivan način.

Šta najčešće uzrokuje konflikt?

Konflikt možemo slikovito uporediti sa ledenim bregom - mali vidljivi deo brega predstavlja naše ponašanje, dok je većinski deo, onaj koji uzrokuje to ponašanje, oku nevidljiv, a čine ga naši strahovi, emocije, želje, očekivanja.

Najčešći uzroci konflikata su:


 • Nedostatak razmene informacija
 • Nedostatak razumevanja vrednosti i uverenja
 • Nedostatak jasne strukture
 • Nedostatak brige o osećanjima i potrebama<
 • Nedostatak dinamike, izazova
 • Nedostatak poverenja

Kroz trening ćete saznati kako da prepoznate neizgovorene potrebe, kako da ostvarite veći uticaj na poslu i u privatnom životu i obezbedite sebi uspeh.

Gde se sve koristi PCM metodologija?

PCM metodologiju koriste milioni ljudi širom sveta, vodeće svetske kompanije (BMW, Pixar, Loreal, NETFLIX, NASA u obuci astronauta) i mnoge druge. Takođe, koriste je i predavači, menadžeri, političari, umetnici.

Primena PCM metodologije je veoma široka i značajna gde god ima potrebe za komunikacijom.

Garancija kvaliteta

PCM je nosilac “Eric Berne Memorial Scientific Award”, koju dodeljuje Internacionalno udruženje za transakcionu analizu, a čiji je osnivač - Erik Bern, tvorac transakcione analize.

PCM model je akreditovan program od strane ICF-a (Međunarodne koučing organizacije), globalnog tela za kontrolu kvaliteta samog programa.

Vaš trener, Mirjana Kovač, članica je ICF zajednice na lokalnom i na globalnom nivou i sertifikovani PCM trener.

Utisci klijenata

 • Ljiljana Medić
  Primenom PCM modela, redukovala sam nerviranje koje sam imala u komunikaciji sa ljudima koji nemaju isti senzibilitet kao i ja. Preporučila bih ga svakome! Ali, prvenstveno bih preporučila Mirjanu Kovač, koja mi je pomogla da shvatim i prihvatim PCM model kao deo svakodnevice. Na njen način izlaganja i entuzijazam - niko ne može ostati ravnodušan!
  Ljiljana Medić
  UNIQA osiguranje
 • Ivana Ranković
  PCM model je jako koristan zanimljiv, inovativan i pragmatičan. Jako mi se dopao sistem grupisanja ličnosti, faza koje smo dosegli tokom životnog iskustva saznajući koje su nam težnje u daljem razvoju i pronalazeći načine kako da sa drugim tipovima ličnosti komuniciramo.  
 • Sonja Krasojević
  Koučing sa Mirjanom je prijatan i zabavan! Ona ima profesionalan pristup, komunikacija je lagana i ubrzo shvatite da su svi odgovori već tu!
  Sonja Krasojević
  National Sales Manager, Allergan
 • Stefan
  Naučeno sam primenio u svom odnosu sa kolegama odmah nakon treninga i uvideo pozitivne rezultate. Sada mogu da prepoznam kod koga je koji tip ličnosti dominantan kada su u stresu i to mi znatno olakšava komunikaciju!
  Stefan

Kolika je investicija?

Istraživanja su pokazala da 20% od ukupnog vremena na poslu provedemo rešavajući konflikte, nesporazume, loše delegirane poslove, nerazumevanja i slično. Izračunajte koliko novca, energije i vremena na godišnjem nivou je izgubljeno u takvim istuacijama?

Ovaj trening vas obučava da upravljate konfliktima i uspešno vladate komunikacijom, te time provereno štedi vaše vreme, novac, energiju, zdravlje.

Ukupna vrednost treninga i konsultacija je 330 evra sa plaćanjem u dve mesečne rate po 165 evra!

Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje koje imate ne mogu. Investirajte pametno!

Mirjana Kovač


 • Sertifikovani PCM trener i kouč
 • Članica ICF-a (International Coach Federation), međunarodne zajednice koučeva, koja postavlja zlatne standarde u koučingu
 • Ekspert u komunikaciji, koji na lak i jednostavan način prenosi znanje
 • 20 godina radnog iskustva sa različitim tipovima ličnosti

Broj telefona:
+38162313253


Prijavite se za učešće na online treningu
"Upravljanje konfliktima kroz PCM model"

Broj polaznika je ograničen na 12 - 15 osoba.


S ljubavlju i poštovanjem, Mirjana Kovač

Prijavite se na newsletter listu "Zgrabi mogućnost"

Nedeljna doza znanja, inspiracije i motivacije!