Saznaj više o treningu Upravljenje konfliktima kroz PCM

  Da li ulaziš u konflikte?

  Sigurna sam da ti se desilo da naiđeš na sagovornika sa kojim ne uspevaš da razmeniš željenu informaciju. Imaš utisak kao da te ne razume i koliko god da se trudiš rezultat je samo još veći konflikt i nerazumevanje. Često potrošiš svoje vreme, energiju, novac uzalud. Da li imaš takva iskustva?

  Stručnjaci kažu da cak 20% vremena na poslu provedemo rešavajući konflikte. To je 384 sati godišnje, to je skoro dva i po meseca.

  Imaš li osećaj da te ljudi ne razumeju, možda čak i partner sa kojim živiš?!

  Znaš da razgovorom mogu da se reše mnoge stvari i nesuglasice, međutim dešava se da razgovorom napravimo još veći konflikt.

  Koliko vremena, energije i novca trošiš na konfliktne situacije, “ispravljanje krivih drina”?

  Zamisli život gde te drugi razumeju, gde možeš da preduprediš konflikt pre nego što do njega dođe. Kako bi izgledali tvoji privatni i profesionalni odnosi?

  Da li možeš da zamisliš život bez konflikta?

  Kroz trening Upravljanje Konfliktima nudim ti rešenje!

  Kako?

  Kroz metodologiju koja se bavi celokupnim procesom komunikacije. Upoznavanjem različitih jezika komunikacije, reči , gestikulacija, tonova, emocija. Model koji je NASA koristila 20 godina za selekciju svojih kadrova i komunikaciju u timovima. Model koji koriste kompanije kao sto je BMW, LOREAL, Pixar…. Kao i pojedinci predavači, preduzetnici, menadzeri, umetnici.

  Prema PCM metodologiji, u svakom od nas postoji 6 različitih tipova ličnosti. Kroz trening, upoznaćeš ove tipove, njihove psihološke potrebe i jezik komunikacije. Saznaćete koji od ovih šest tipova dominira kod vas.

  Psihološke potrebe svakog od nas, baš kao i fiziološke, zahtevaju da budu zadovoljene. Kada one nisu zadovoljene na pozitivan način, osoba ulazi u stres i tada nastaje konflikt u komunikaciji.

  Sigurna sam da ti se desilo da sa nekim uspostaviš kontakt na lak i jednostavan način kao da se dobro poznajete, dok sa nekim to nikako ne uspeva i ulazite u stres.

  Koliko vremena i energije utrošiš na rešavanje nesporazuma? Danima osećaš iscrpljenost, a ne znaš kako da rešiš datu situaciju?

  Kroz ovaj trening, savladaćeš veštinu prepoznavanja svojih psiholoških potreba i naučiti kako da vodiš razgovor na konstruktivan način.

  Šta najčešće uzrokuje konflikt?

  Konflikt možemo slikovito uporediti sa ledenim bregom – mali vidljivi deo brega predstavlja naše ponašanje, dok je većinski deo, onaj koji uzrokuje to ponašanje, oku nevidljiv, a čine ga naši strahovi, emocije, želje, očekivanja.

  Najčešći uzroci konflikata su:

  • Nedostatak razmene informacija
  • Nedostatak razumevanja vrednosti i uverenja
  • Nedostatak jasne strukture
  • Nedostatak brige o osećanjima i potrebama<
  • Nedostatak dinamike, izazova
  • Nedostatak poverenja

  Kroz trening ćeš saznati kako da prepoznaš neizgovorene potrebe, kako da ostvariš veći uticaj na poslu i u privatnom životu i obezbediš sebi uspeh.

  ledeni-breg-mirjana-kovacc

  Ko drži trening?

  Mirjana Kovač

  • Sertifikovani PCM trener i kouč
  • Članica ICF-a (International Coach Federation), međunarodne zajednice koučeva, koja postavlja zlatne standarde u koučingu
  • Ekspert u komunikaciji, koji na lak i jednostavan način prenosi znanje
  • 20 godina radnog iskustva sa različitim tipovima ličnosti

  Šta postižeš dobrom komunikacjom?

  Veći uticaj, bolju zaradu, kvalitetnije odnose sa porodicom, emotivnim partnerom, unapredjenje na poslu, kvalitetniju prezentaciju usluge ili proizvoda. Bolje razumevanje ličnih potreba. Često je prvi konflik unutar nas iz različitih nezadovoljenih psiholoških potreba.

  Ukoliko te zanima koje su to potrebe i na koji način možemo da ih zadovoljimo prijavi se da saznaš vise o samom treningu.

  Prijavi se da saznaš više o treningu

   Profesionalni kouč | Sertifikovani PCM trener | Član globalne zajednice profesionalnih koučeva ICF

   © 2020 Zgrabi mogućnost, sva prava zadržana. Made by Infinite Media Group

   Prijavite se na newsletter listu "Zgrabi mogućnost"

   Nedeljna doza znanja, inspiracije i motivacije!